Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: firenca

Papa imenovao mons. Gherarda Gambellija nadbiskupom Firence

Novi poglavar Crkve u Firenci mons. Gherardo Gambelli, dosadašnji župnik Župe Madonna della Tosse u Firenci, naslijedit će 77-godišnjeg kardinala Giuseppea Betorija koji je prošle godine papi Franji podnio zahtjev za odreknućem od službe zbog navršene dobi, izvijestio je Vatican News. 

U Firenci održano Mediteransko vijeće mladih

Mediteransko vijeće mladih održano je u Firenci od 10. do 16. srpnja 2023. kao projekt Talijanske biskupske konferencije i ciljani projekt susreta biskupa mediteranskih zemalja održanog u Firenci u veljači 2022. godine.

Izlet Zavoda sv. Jeronima u Firencu

Svećenici studenti i poglavari, redovnice i djelatnice Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu uputili su se u subotu 6. svibnja na jednodnevni izlet u Firencu, glavni grad talijanske pokrajine Toskana.

U Firenci održan susret dominikanskih provincijala Europe

U kolijevci talijanske renesanse i glavnom gradu Toskane Firenci održan je od 19. do 23. travnja redoviti godišnji susret dominikanskih provincijala i vikara Europe – IEOP (Inter-European Order of Preachers), izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

U Firenci se održava susret biskupa i gradonačelnika Mediterana

„Sredozemlje - granica mira“ drugi je susret u organizaciji Talijanske biskupske konferencije koji ove godine od 23. do 27. veljače okuplja oko 60 biskupa te nekoliko kardinala koji su se sastali u Firenci kako bi promišljali o temi mira koja ovih dana postaje predmetom molitve i javnih apela sa svih strana svijeta. Susret u Firenci događa se pod sveukupnim dojmom rata u Ukrajini koji zaokuplja pažnju i potiče na zajedništvo vjernika Europe i svijeta.

1 2