Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: florijan-kvetek

Spomen žrtava Domovinskoga rata Vinkovaca i Vukovara

Na uočnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u četvrtak 17. studenoga, večernje euharistijsko slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona za sve žrtve Domovinskoga obrambenog rata Vinkovaca i Vukovara, predvodio je domaći župnik Florijan Kvetek.

30. obljetnica osnutka 5. gardijske brigade „Sokolovi“ Vinkovci

Vojni kapelan Vojne kapelanije „Kraljice Krunice i sv. Ivan Kapistran“ u Vinkovcima fra Mate Vincetić, OFM, predslavio je u srijedu 5. listopada svečanu misu povodom 30. obljetnice osnutka 5. gardijske brigade „Sokolovi“ Vinkovci u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona.

Vinkovci: Slavljena misa povodom Dana policije

Kapelan policijske kapelanije „Sveti Euzebije i Polion“ u Vinkovcima vlč. Ivan Begović predslavio je u ponedjeljak 26. rujna svečanu misu povodom blagdana policijskoga nebeskog zaštitnika sv. Mihaela i Dana policije u crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

Vinkovci: Uvođenje u službu Florijana Kveteka, novoga župnika Župe sv. Euzebija i Poliona

Liturgijski obred uvođenja u službu Florijana Kveteka, novoga župnika Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima upriličen je zajedno s euharistijskim slavljem u nedjelju 28. kolovoza u istoimenoj crkvi. Uvođenju je i cjelokupnom slavlju predsjedao đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić. Suslavili su novi domaći župni vikar Dominik Nedeljković, dekan Vinkovačkoga dekanata preč. Ante Šiško i tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Domagoj Lacković.

Izlet ministranata i zbora mladih brodske Župe Duha Svetoga

Ministranti i Zbor mladih brodske Župe Duha Svetoga u zajedništvu sa župnikom Florijanom Kvetekom, nakon prošlogodišnjeg izleta na Plitvička jezera, ovaj puta odmor za dušu i tijelo pronašli su na Jankovcu i u Velikoj 20. i 21. kolovoza.   

1 2