Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: formacija-svecenika

Molitva, studij, bratstvo i poslanje

Papa Franjo, primajući u audijenciju 20. travnja sjemeništarce iz Seville, obratio im se i prigodnim govorom koji je objavljen u izdanju lista "L`Osservatore Romano" od 20. travnja. U nastavku donosimo cjelovit prijevod Papina govora.

"Formirajmo svećenike koji će donositi svjetlo sekulariziranom svijetu!"

Od 6. do 10. veljače u Vatikanu se održava Konferencija o trajnoj formaciji svećenika i na njoj sudjeluje oko 1000 sudionika iz 60 zemalja. Program je prožet molitvom, prijateljstvom, ali i međusobnim slušanjem radom u malim skupinama. Povodom održavanja te konferencije Prefekt Dikasterija za kler ističe da se istovremeno moramo suočiti s konkretnim poteškoćama svećeničkog života, ali s druge strane mora se pokazati njegova ljepota, zahvaljujući mnogim divnim svjedočanstvima. U nastavku donosimo prijevod razgovora s kardinalom Youom za "Vatican News".

Međunarodna konferencija o formaciji svećenika u Vatikanu

Dikasterij za kler, u suradnji s Dikasterijem za evangelizaciju, odjelom za početnu evangelizaciju i nove partikularne Crkve te Dikasterijem za istočne Crkve, organizira od 6. do 10. veljače Međunarodnu konferenciju za trajnu formaciju svećenika pod geslom „Raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi“ (2 Tim 1,6), izvijestio je Vatican News.

„Sinodski žar iz Rima“: Susret mladih svećenika u Đakovu

S temom „Sinodski žar iz Rima“ održan je u ponedjeljak, 20. studenoga u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu susret trajne formacije na kojem su sudjelovala 33-jica svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije do 10 godina svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

Sinodalni susret bogoslova

U Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu, u ponedjeljak 14. ožujka održan je sinodalni susret bogoslova s članovima Nadbiskupijskog sinodalnog povjerenstva, vlč. Ninom Pericom te vlč. dr. Pavom Mikulčićem, voditeljem Nadbiskupijskog sinodalnog povjerenstva i Središnjeg ureda Nadbiskupijskoga pastoralnog centra u Đakovu.