Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-zdravko-lazic

Argumenti HKR-a: Kako se ispravno ispovijediti

Najveća napast i opasnost od zloga je da u ispovijedi ne krenem od sebe, nego od drugoga i onda ne doživimo ono potrebno nutarnje raskajanje i vlastitu svijest krivnje zbog grijeha, jedna je od poruka koja se mogla čuti u emisiji 'Argumenti' Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 19. prosinca 2023., o temi sakramenta pomirenja, povodom Božića kada se redovito organiziraju velike ispovijedi u župama.

Zagrebački dominikanci proslavili svetkovinu sv. Dominika

U samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Zagrebu svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina svetog oca Dominika. Nastavljajući višestoljetnu tradiciju dominikanci su i ove godine blagdan svetog Dominika proslavili u zajedništvu s braćom franjevcima.

Svijećnica i Dan posvećenog života proslavljeni u Slavonskom Brodu

Blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica i Dan posvećenog života proslavljeni su u srijedu 2. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Toga je dana počela i jubilarna 130. u nizu devetnica Gospi Lurdskoj, koja se u ovoj crkvi slavi od 1892. kada su franjevci iz Lurda donijeli Gospi kip i blagoslovili ga.

ARGUMENTI Igre na sreću (prečesto) donose nesreću

O ovisnostima o kockanju, klađenju i igrama na sreću kao opasnoj bolesti današnjice u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 8. ožujka govorili su specijalistica psihijatrije sa Zavoda za liječenje ovisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče dr. Antonia Puljić, duhovnik i ispovjednik u samostanu sv. Franje na zagrebačkom Kaptolu fra Zdravko Lazić, a svoje iskustvo sa slušateljima podijelio je i bivši ovisnik o kockanju Marin iz Zagreba.

Proslava sv. Dominika na zagrebačkoj Koloniji

U samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina svetog oca Dominika. U skladu s višestoljetnom tradicijom euharistijsko misno slavlje predvodili su franjevci, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.