Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: franjevci-bosne-srebrene

Biskup Košić blagoslovio nove kuće obitelji Vučak i Tadić u Petrinji

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije. Petu i šestu kuću dobile su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinji, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić.

Franjevci iz Sesvetske Sopnice darovali crkveni namještaj za kapelu u Šibovima

Franjevci Bosne Srebrene koji pastoralno i duhovno djeluju u župi u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba darovali su crkveni namještaj  za područnu grobaljsku kapelu sv. Antuna Padovanskog u Šibovima. Među inventarom nalazi se i svetohranište, križ, svijećnjaci kao i crkvene klupe s klecalima i sjedala za služitelje oltara.

Udruga „Kruh svetog Ante“ podijelila predbožićnu pomoć

Pod geslom „Pomoć iz prve ruke“ članovi i volonteri karitativne udruge Franjevaca Bosne Srebrene „Kruh svetog Ante“ su u tjednu i susretu najradosnijem kršćanskom blagdanu Božića, u utorak 22. prosinca organizirali završnu podjelu pomoći s osnovnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama, ogrjevnim materijalom, napitcima i potrepštinama za djecu i starije osobe u vrijednosti preko 50.000 kuna, koje su preko dobročinitelja Kruha svetog Ante osigurali i pripremili za predbožićne blagdane.

Duhovna obnova i samostanski kapitul u Sesvetskoj Sopnici

U župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, u srijedu 12. veljače svećenici franjevci Bosne Srebrene, samostanskog područja Sv. Ilije Zagreb održali su prvi ovogodišnji samostanski kapitul i duhovnu obnovu.