Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: gallagher

Priopćenje Svete Stolice o posjetu državnog tajnika Svete Stolice za odnose s državama nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera Hrvatskoj

Na poziv predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića, nadbiskupa zadarskog, od 9. do 12. listopada u posjetu Republici Hrvatskoj boravio je mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, povodom dvadesete obljetnice ratifikacije Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima i desete obljetnice uspostave Đakovačko-osječke crkvene pokrajine, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice 16. listopada.

Nadbiskup Gallagher posjetio zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca

Posljednjega dana svog boravka u Zagrebu, 12. listopada, tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je zagrebačku katedralu i grob bl. Alojzija Stepinca. Mons. Gallaghera na ulazu u katedralu dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski te rektor katedrale preč. Josip Kuhtić.

Ministrica Pejčinović Burić s nadbiskupom Gallagherom

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se u petak 12. listopada s tajnikom za odnose s državama Svete Stolice nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom, koji na poziv Hrvatske biskupske konferencije boravi u posjetu Republici Hrvatskoj prigodom obilježavanja 20. obljetnice ratifikacije Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima.

Suradnja Hrvatske i Svete Stolice vrlo je dobra

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je 12. listopada u Banskim dvorima u Zagrebu tajnika za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskupa Paula Richarda Gallaghera, objavljeno je na mrežnim stranicama Vlade RH.

Sveta Stolica: Potrebno je nuklearno razoružanje i opći ugovor o migracijama

Tajnik za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher u govoru državama članicama Ujedinjenih naroda na susretu u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 26. rujna u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana nuklearnog razoružanja, istaknuo je da je potrebno više napora da bismo svijet oslobodili straha od atomskog oružja, prenosi Vatican News.