Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: generalni-vikar-splitsko-makarske-nadbiskupije

Split: Misnim slavljem završila „72 sata bez kompromisa“

Na završetku 9. velikoga volonterskog maratona „72 sata bez kompromisa“ misno slavlje za sve volontere na području Splita i okolice, njih više od 600, predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo Frankopan Velić, izaslanik splitsko-makarskoga nadbiskupa Dražena Kutleše, u nedjelju 16. listopada u Sveučilišnom kampusu u Splitu. U koncelebraciji je bio don Ivan Terze, studentski kapelan.

Pokop posmrtnih ostataka žrtava Drugoga svjetskog rata u Zagvozdu

Na Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma, u utorak 23. kolovoza, Općina Zagvozd u suradnji s nadležnom Župom sv. Ivana Krstitelja a uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala je posljednji ispraćaj i pokop 30 žrtava Drugoga svjetskog rata ekshumiranih na području općine Zagvozd.

Stepinčevo u splitskoj crkvi Sv. Frane na Obali

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović predvodio je euharistijsko slavlje na Stepinčevo, u ponedjeljak 10. veljače, u crkvi Sv. Frane na Obali u Splitu.

Mons. Vidović: Svima nam je poslanje donositi Kristov mir

U sklopu svečane proslave 8. stoljeća crkve Gospe od Anđela i prvoga franjevačkog samostana, na blagdan sv. Luke, 18. listopada, u prepunoj župnoj crkvi Gospe od Anđela u Trogiru večernje koncelebrirano misno slavlje predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović.