Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: godina-bozje-rijeci

Kardinal Puljić predvodio euharistijsko slavlje na završetku Godine Božje Riječi

Na spomendan crkvenoga naučitelja sv. Jeronima (347.-420.), prevoditelja i tumača Svetoga pisma, 30. rujna euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem te uz koncelebraciju sedmorice svećenika, izvijestila je KTA.

Homilija biskupa Palića na završetku Godine Božje Riječi

Na završetku Godine Božje Riječi, proglašene na području Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, na spomendan sv. Jeronima 30. rujna misu u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić.

Poruka članova BK BiH na završetku Godine Božje riječi

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na blagdan Sv. Mateja apostola i evanđelista, 21. rujna uputili su svoju Poruku na završetku Godine Božje Riječi koja će biti zaključena 30. rujna misnim slavljima u katedralama u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu. Poruku je u ime svih nad/ biskupa potpisao predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolit, a prenosimo je u cijelosti.

Misno slavlje u Bosanskom Grahovu na početku Godine Božje Riječi u BiH

Svečanim euharistijskim slavljem, na spomendan sv. Jeronima 30. rujna u Bosanskom Grahovu, u naselju Obljaj, obilježena je 1600. obljetnica smrti ovog crkvenog naučitelja te započela Godina Božje Riječi koju su proglasili biskupi Biskupske konferencije BiH na svom 78. redovitom zasjedanju održanom, 13. i 14. srpnja 2020. u Banjoj Luci.

Prigodni program u mjestu Korita u povodu 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima

Prije svečanog euharistijskom slavlja u Bosanskom Grahovu kojim je započela Godina Božje Riječi, na spomendan sv. Jeronima 30. rujna u mjestu Korita nadomak Bosanskog Grahova upriličen je prigodni program u Hrvatskom kulturno-obrazovnom centru „Juraj Gospodnetić“, koji je još u izgradnji.

Sjednica Pastoralnog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije

U prostorijama Vrhbosanskoga nadbiskupskog ordinarijata u subotu 26. rujna održana je godišnja sjednica Pastoralnog vijeća Vrhbosanske nadbiskupije, četvrta u ovom sazivu, pod predsjedanjem nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, prenosi nedjelja.ba.

Poruka Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za "Godinu Božje Riječi"

Potaknuti obljetnicom 1600 godina od smrti crkvenoga naučitelja sv. Jeronima, prevoditelja i tumača Svetoga Pisma, biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, na 78. redovitom zasjedanju u Banjoj Luci, održanom 13. i 14. srpnja 2020., odlučili su za područje BIH proglasiti „Godinu Božje Riječi“ koja će započeti na liturgijski spomendan sv. Jeronima, 30. rujna 2020., i završiti na isti dan 2021. godine. Poruku biskupa BIH prenosimo u cijelosti.

1 2