Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: godina-obitelji-amoris-laetitia

Molitveni susret obiteljske zajednice „Agnus Dei“

Odazivajući se Papinom proglasu Godine posvećene obitelji Amoris laetitia obiteljska zajednica „Agnus Dei“ u Šibeniku imala je u subotu 11. prosinca molitveni susret koji je predvodio o. Arkadiusz Krasicki CSSp uz glazbenu animaciju benda obiteljske zajednice.

Zagrebački biskupi predvode hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Vjernici hodočasnici grada Zagreba u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupima te svećenicima krenuli su u subotu 18. rujna na 290. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba koje održava pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati!“, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

VIDEO Papina videoporuka obiteljima „Obitelj u svjetlu Božje riječi“

Papa Franjo proglasio je Godinu obitelji Amoris laetitia na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, 19. ožujka ove godine, koja će trajati do 26. lipnja 2022., kada će se u Rimu održati 10. svjetski susret obitelji. Povodom Međunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je Papinu videoporuku obiteljima „Obitelj u svjetlu Božje riječi“ koju je izrekao u zajedništvu s obitelji.

Započela Velika devetnica "Hrvatska moli za život"

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ponovo poziva na uključivanje u Veliku devetnicu, od svetkovine Blagovijesti 25. ožujka do svetkovine Božića 2021. godine, svakog 25. dana u mjesecu.

Korizmene kateheze o obitelji u Požeškoj biskupiji na temelju apostolske pobudnice „Amoris laetitia“

Prihvaćajući inicijativu pape Franje u pripravi za Godinu obitelji Amoris laetitia, Pastoralni centar Požeške biskupije je u suradnji s biskupijskim Centrom „Pro vita et familia“ i Povjerenstvom za medije na temelju apostolske pobudnice „Amoris laetitia“ pripravio šest korizmenih kateheza o obitelji koje se u župama Požeške biskupije održavaju petkom u povezanosti s križnim putem.