Budi dio naše mreže
Izbornik

Zagrebački biskupi predvode hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

Zagreb (IKA)

Vjernici hodočasnici grada Zagreba u zajedništvu sa zagrebačkim pomoćnim biskupima te svećenicima krenuli su u subotu 18. rujna na 290. Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba koje održava pod geslom „Dom nam čuvaj, Božja Mati!“, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Hodočasnici su na put prema Majci Božjoj Bistričkoj kretali ispred zagrebačke katedrale, iz Čučerja i Sesveta, a svoj hod prikazali su na brojne osobne i zajedničke nakane. U Godini sv. Josipa, koji je bio brižni čuvar nazaretskoga doma, i u Godini obitelji Amoris Laetitia molili su Mariju za pomoć u izgradnji i očuvanju obiteljskih domova u našoj Nadbiskupiji, za izgradnju živih župnih zajednica, domova naše vjere, za izgradnju domovine Hrvatske da bi svi, osobito djeca i mladi, u njima našli svoje mjesto i sigurnost.

Hodočasnike koji su krenuli ispred katedrale pa preko Sljemena predvodi zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Hodočasnici su se zaustavili u crkvi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, gdje je biskup Šaško predslavio misu.

„Istinsko čudo nisu pune lađe, nisu lađe ostavljene na Isusovu riječ. Istinsko je čudo Isus koji se pouzdaje u naše slabosti, koji nam daje započeti iznova, koji prihvaća odaziv slabih, grešnika koji znaju da su grešni i koji ne pune lađe svojim vrlinama, umišljenim veličinama, nego s Darivateljem života pokušavaju darovati život“, istaknuo je biskup u homiliji.

U Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju hodočašće je započelo misom koju je predslavio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.