Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: grkokatolicka-liturgija

Grkokatolička liturgija s ukrajinskim izbjeglicama u Selinama

Treće korizmene nedjelje, 20. ožujka, kada se u Grkokatoličkoj Crkvi slavi Križupoklonstvena nedjelja, u rimokatoličkoj župnoj crkvi Rođenja Marijina u Selinama kod Zadra služena je grkokatolička liturgija sv. Bazilija Velikog na kojoj su se okupili izbjeglice iz Ukrajine i domaći župljani.

Grkokatolička liturgija u Krašiću trećega dana devetnice uoči Stepinčeva

Kao priprava za blagdan blaženog Alojzija Stepinca koji se slavi idućeg četvrtka, trećega dana devetnice u četvrtak 3. veljače u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću – na sv. Blaža – slavljen je križni put na otvorenom u 17 sati, a potom u 18 sati i grkokatolička božanska liturgija sv. Ivana Zlatoustog koju je predvodio vladika križevački mons. Milan Stipić.

Grkokatolička liturgija za mlade u bazilici Srca Isusova u Zagrebu

U petak 7. lipnja, na završetku svetkovine Uzašašća Gospodnjega, koja se slavi osam dana, apostolski upravitelj Križevačke eparhije o. Milan Stipić, služio je Božansku liturgiju svetoga Ivana Zlatoustoga u Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj u Zagrebu, na kojoj se okupio veliki broj mladih te župe.

Grkokatolička liturgija u bjelovarskoj katedrali

U predvečerje blagdana sv. Terezije Avilske, u nedjelju 14. listopada u bjelovarskoj katedrali koja je posvećena toj velikoj svetici, križevački vladika Nikola Kekić služio je arhijerejsku liturgiju svetog Ivana Zlatoustoga.