Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: harkanovci

Hodočašće konkatedralnih zborova u schönstattsko Svetište

Pred blagdan sv. Cecilije, u subotu, 19. studenoga, sedamdesetak članova zborova sa svojim voditeljima konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku hodočastili su u schönstattsko Svetište Majke Triput Divne u Ivanovce koje se nalazi na području Župe Snježne Gospe u Harkanovcima.

Zavjetni spomen sv. Vida u Harkanovcima

Zavjetni spomen sv. Vida, mučenika svečano je proslavljen u Harkanovcima na svečev spomendan, u utorak, 15. lipnja. U zajedništvu hodočasnika i pristiglih vjernika i iz okolnih mjesta misu pred zavjetnom kapelicom predslavio je vlč. Nikola Kaurin, župni upravitelj Župe sv. Marka u Trnjanima s domaćim župnim upraviteljem Robertom Almašijem.

Proslavljena 100. obljetnica rođenja biskupa Ćirila Kosa

U povodu 100. obljetnice rođenja đakovačkog i srijemskog biskupa Ćirila Kosa, u subotu 6. srpnja u župnoj crkvi Snježne Gospe u Harkanovcima đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić, u zajedništvu s nadbiskupom Đurom Hranićem, pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i još četrnaest svećenika, predvodio je svečano misno slavlje. Tom prigodom na ulazu u crkvu otkrivena je spomen-ploča s biskupovim likom, kojega je izradio akademski kipar Drago Stojaković. Misno slavlje ujedno je bilo i spomen na 16. obljetnicu biskupove smrti 6. srpnja 2003. godine.