Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-akademija-znanosti-i-umjetnosti-hazu

Umro akademik Radoslav Tomić

Akademik Radoslav Tomić, hrvatski povjesničar umjetnosti, redovni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti umro je u nedjelju 17. ožujka 2024. u Splitu, u 68. godini života, priopćio je Ured za odnose s javnošću i medije HAZU-a.

Održan znanstveni skup o Tadiji Smičiklasu

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima i Povijesno društvo Križevci organizirali su u petak 26. svibnja 2023. godine znanstveni skup „Tadija Smičiklas (1843. – 1914.)  i njegovo doba“ u Križevcima.

Split: Predavanje mons. Batelje o bl. Alojziju Stepincu

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu organizirali su predavanje „Blaženi Alojzije Stepinac“ mons. dr. Jurja Batelje, postulatora Stepinčeve kauze, u utorak, 25. listopada u velikoj dvorani Zavoda HAZU-u u Splitu.

Objavljena opsežna znanstvena knjiga o svetom Jeronimu

Ravnateljica Instituta za povijest umjetnosti dr. sc. Katarina Horvat-Levaj uručila je u četvrtak 9. prosinca predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademiku Velimiru Neidhardtu znanstvenu knjigu "Sveti Jeronim kroz vjekove. Kult i spomenici. Zbornik radova u povodu 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima", objavila je HAZU na svojim mrežnim stranicama.