Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ivanec

Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak krstio je Martu, sedmo dijete Željka i Maje Maruševec, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara, u petak 29. srpnja 2022., u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Ivancu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Klenovnik: Sestre klanjateljice Krvi Kristove hodočastile Marijinim putem

U prigodi 350. obljetnice prvog pisanog spomena pilova otajstava krunice Blažene Djevice Marije u Klenovniku, sestre klanjateljice Krvi Kristove iz Zagreba sa svojih pet kandidatica iz njihovog samostana Marije Suotkupiteljice u obližnjem Ivanečkom Vrhovcu hodočastile su u nedjelju 29. svibnja uz postaje Marijinog puta do kapele sv. Vuka (Wolfganga) u Vukovoju.

Otkrivanje i blagoslov spomen-obilježja s likom biskupa Ćirila Kosa u župnoj crkvi u Ivancu

Nakon svečanog misnog slavlja u Mariji Bistrici, unatoč kiši koja ih je povremeno pratila, oko četiri tisuće hodočasnika Đakovačko-osječke nadbiskupije uputilo se 28. rujna na drugu hodočasničku postaju nadbiskupijskog hodočašća - u Župu Ivanec u Varaždinskoj biskupiji, gdje je u Ribić Bregu 19. studenoga 1919. godine rođen te u župnoj crkvi kršten biskup Ćiril Kos, kako bi sudjelovali u svečanom bogoslužju Prve Večernje te blagoslovu spomen-obilježja s likom biskupa Ćirila.

Biskup Mrzljak posvetio novi oltar u ivanečkoj crkvi

Varaždinski biskup Josip Mrzljak je u ponedjeljak 25. ožujka, na svetkovinu Navještenja Gospodnjega – Blagovijest predvodio misu i posvetio novi oltar u ivanečkoj župnoj crkvi i u njega ugradio moći bl. Alojzija Stepinca.

Biskup Mrzljak posjetio Dom za starije i nemoćne osobe u Ivancu

U povodu proslave svetkovine Božića i Nove godine u petak 4. siječnja varaždinski biskup Josip Mrzljak tradicionalno je pohodio Dom za starije i nemoćne osobe "Sveti Ivan Krstitelj" u Ivancu, koji djeluje pod okriljem Caritasa Varaždinske biskupije.