Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu

Ivanec (IKA)

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak krstio je Martu, sedmo dijete Željka i Maje Maruševec, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara, u petak 29. srpnja 2022., u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Ivancu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Biskup Mrzljak podijelio je sakrament krsta tijekom večernje mise koju je predslavio.

Osobito je radosno bilo Naime, tijekom večernje svete mise koju je predslavio mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup u miru, po sakramentu krštenja djetetom Božjim postala je malena Marta Maruševec, kći Željka i Maje, inače sedmo dijete u obitelji. Uz roditelje i kumove Nikolu Šinka i Kristinu Karaulu Šinko te župljane, u misi su sudjelovala i ostala djeca obitelji Maruševec: Vanja, Dino, Luka, Lovro, Eva i Mila.

U homiliji, nadovezujući se na naviješteni evanđeoski ulomak o sestrama Mariji i Marti željnima utjehe zbog smrti njihova brata Lazara te Isusove objave da je On uskrsnuće i život, mons. Mrzljak, je između ostalog rekao da Isus i danas ulazi u naše kuće, u naše obitelji te da je on prijatelj svake obitelji, a to je poticaj i obitelji Maruševec.

Na kraju slavlja, biskup je izrazio čestitke roditeljima i kumovima malene Marte te im darovao prigodan dar.