Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: umirovljeni-varazdinski-biskup-josip-mrzljak

Proslavljena 200. obljetnica posvete crkve u Klenovniku

Župa Presvetoga Trojstva u Klenovniku proslavila je 200. obljetnicu posvete župne crkve Presvetoga Trojstva u nedjelju 25. rujna svečanim misnim slavljem i blagoslovom brončanih kipova sv. Ivana Pavla II. i bl. Alojzija Stepinca u predvorju crkve.

Misa zadušnica za biskupa Marka Culeja o 16. obljetnici smrti

Varaždinska biskupija spomenula se u petak, 19. kolovoza 16. obljetnice smrti svog prvog biskupa Marka Culeja. Tim je povodom njegov nasljednik, umirovljeni biskup Josip Mrzljak predvodio misu zadušnicu u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Varaždinu.

Krštenje sedmog djeteta obitelji Maruševec u Ivancu

Umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak krstio je Martu, sedmo dijete Željka i Maje Maruševec, na spomendan sv. Marte, Marije i Lazara, u petak 29. srpnja 2022., u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Ivancu, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Liturgija Muke Gospodnje u varaždinskoj katedrali

Liturgiju Muke Gospodnje na Veliki petak, 15. travnja 2022. u varaždinskoj katedrali predvodio je umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak u zajedništvu s varaždinskim biskupom Božom Radošem i svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova, javlja biskupijski Ured za pastoral u medijima.

U rodnom Goričanu sahranjen mons. Leonard Logožar

Mnogobrojni vjernici, prijatelji, obitelj i svećenici Varaždinske biskupije okupili su se 13. prosinca u župnoj crkvi Sv. Leonarda u Goričanu kako bi se misom zadušnicom i sprovodnim obredima oprostili od voljenog i cijenjenog svećenika varaždinske biskupije mons. Leonarda Logožara koji je preminuo 10. prosinca u Svećeničkom domu u Varaždinu u 77. godini života i 52. svećeništva. Misu zadušnicu i sprovodne obrede predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s umirovljenim biskupom Josipom Mrzljakom i pedesetak svećenika.

Mons. Mrzljak predslavio misu zahvalnicu za dar života župnika Vranekovića

U župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću, u nedjelju 21. ožujka, umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak predslavio je misu zahvalnicu za dar života župnika Josipa Vranekovića, o stotoj godišnjici njegova rođenja. Propovijedao je postulator kauze za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja.

1 2