Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: joe-biden

Papa i Biden razgovarali o sukobu Izraela i Hamasa te drugim ratovima

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da su papa Franjo i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Robinette Biden u nedjelju 22. listopada 2023. telefonski razgovarali o sukobu između Izraela i Hamasa, te drugim ratovima u svijetu, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Kardinal Zuppi završio posjet Washingtonu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu 19. srpnja 2023. priopćenje o posjetu Washingtonu predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija, izaslanika pape Franje u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Predsjednik Biden primio kardinala Zuppija

Bijela kuća priopćila je da se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Robinette Biden u utorak 18. srpnja 2023. sastao s izaslanikom pape Franje, kardinalom Matteom Marijom Zuppijem koji boravi u Washingtonu u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Papa primio američkog predsjednika

Papa Franjo primio je u petak 29. listopada predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i njegovu suprugu Jill u privatnu audijenciju, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Čikaški nadbiskup kardinal Blase Cupich i papa Franjo susreli se u Vatikanu

Sastanak Pape i kardinala Cupicha, poznatog po javnoj kritici službene izjave američkih biskupa objavljene uz inauguraciju novog predsjednika Sjedinjenih Država Joea Bidena, održao se u subotu 30. siječnja u Vatikanu, dakle, točno deset dana nakon što je prisegnuo novi američki predsjednik, izvještava Catholic News Agency (CNA).

Papa Franjo uputio čestitku novom američkom predsjedniku Joeu Bidenu

Joeu Bidenu stižu čestitke iz cijelog svijeta nakon što je položio prisegu kao 46. američki predsjednik, a među prvim čestitarima bili su premijeri Ujedinjenog Kraljevstva, Izraela i Kanade te papa Franjo koji mu je poslao poruku ohrabrenja da promiče pomirbu i mir u SAD-u i diljem svijeta, javlja u srijedu 20. siječnja Hina.

1 2