Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kalvini

U ženevskoj katedrali slavljena prva misa nakon reformacije

Prva misa u katedrali sv. Petra u Ženevi slavljena je u predvečerje Prve korizmene nedjelje, u subotu 5. ožujka 2022., gotovo 500 godina nakon što ju je 1535. godine zaposjela Reformirana kalvinska Crkva, uništivši kipove i slike te zabranivši katoličko bogoslužje, izvijestila je Catholic News Agency.

U Osijeku kod kalvina počela Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, uz geslo na temu iz Matejeva Evanđelja „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti“ (Mt 2, 1–12), počela je u Osijeku 18. siječnja večernjim molitvenim susretom u crkvenoj općini Osijek-Retfala Reformirane kršćanske kalvinske Crkve gdje je u crkvi ekumensko bogoslužje s propovijedi, molitvu i pjevanje psalma predvodio biskup Reformirane kršćanske kalvinske Crkve u Republici Hrvatskoj Péter Szenn.

Bogoslužjem kod kalvina u Osijeku počela Svjetska molitvena osmina

Uz geslo „Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda“ (Iv 15, 5-9) u Osijeku je 18. siječnja počela Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja traje do 24. siječnja kada će u kapucinskoj crkvi Sv. Jakova u 17 sati biti održano središnje ekumensko molitveno slavlje.

Kod osječkih kalvina započela Svjetska molitvena osmina

Uz geslo „Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje“ (Dj 28,2) u Osijeku je počela Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja se održava od 18. do 25. siječnja u organizaciji Ekumenske koordinacije osječke regije u bogoslužnim prostorima Crkava i crkvenih zajednica u Osijeku.

U Osijeku započela Molitvena osmina

Molitveni ekumenski hod Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, uz geslo „Teži sa samom pravdom“ (Pnz 16, 18-20), započeo je u Osijeku 18. siječnja u katoličkoj župnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda, slav.ap.