Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kamenita-vrata

Blizina Majke Božje od Kamenitih vrata

U povodu proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata – Dana grada Zagreba, 31. svibnja, prenosimo tekst vlč. Tomislava Hačka objavljen na stranici Zagrebačke nadbiskupije.

Započela proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

Proslava svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba započela je jutarnjim slavljem mise koju je na Kamenitim vratima predslavio vlč. Tomislav Hačko, vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, pročelnik Tiskovnog ureda i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka Evanđelista na Gornjem gradu u koncelebraciji sa župnikom Župe sv. Marka i rektorom Akademske crkve sv. Katarine preč. Vladimirom Magićem.

Proslavljen blagdan Male Gospe na Kamenitim vratima

Blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije proslavljen je u srijedu 8. rujna 2021., u zagrebačkom svetištu Majke Božje od Kamenitih vrata misom koju je predslavio vicepostulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije vlč. Tomislav Hačko.

Velika Gospa proslavljena na Kamenitim vratima

Jutarnjom misom na Kamenitim vratima u Župi sv. Marka evanđeliste na zagrebačkom Gornjem Gradu u nedjelju 15. kolovoza proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

1 2