Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kanonik

Sprovod svećenika Dražena Akmačića

Dražen Akmačić, svećenik kanonik požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i župnik Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj, pokopan je u utorak 16. srpnja na groblju Krista Kralja u Požegi.

Nadbiskup Vukšić uveo preč. Marka Zubaka u službu vrhbosanskog kanonika

Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić predvodio je 14. veljače 2023. euharistijsko slavlje u sarajevskoj katedrali te uveo u službu novoimenovanog kanonika Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojničkog arhiđakona preč. Marka Zubaka.

Uvođenje u službu novog vrhbosanskog kanonika preč. Marka Zubaka

Novoimenovani kanonik Stolnog kaptola vrhbosanskog i fojnički arhiđakon preč. Marko Zubak svečano će biti uveden u službu u utorak 14. veljače tijekom mise u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom 18 sati, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije.

Vlč. Marko Zubak je novi vrhbosanski kanonik

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić dekretom od 4. siječnja imenovao je ravnatelja KŠC-a „Sv. Franjo“ u Tuzli i župnika na Husinu vlč. Marka Zubaka novim rezidencijalnim kanonikom Vrhbosanskog kaptola i arhiđakonom Fojničkog arhiđakonata, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

Nadbiskup Vukšić uveo u službu novog kanonika vrhbosanskog mons. Luku Tunjića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić u petak, 26. kolovoza katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je euharistijsko slavlje i uveo u službu novog kanonika Stolnog kaptola vrhbosanskog mons. Luku Tunjića, nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini.

Mons. Luka Tunjić novi kanonik Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup metropolit Tomo Vukšić imenovao je krajem srpnja nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Bosni i Hercegovini mons. Luku Tunjića kanonikom Stolnog kaptola vrhbosanskog i plehanskim arhiđakonom, objavila je Vrhbosanska nadbiskupija.

Preč. Ivica Mađer imenovan kanonikom

Sisački biskup Vlado Košić, imajući u vidu vjeran svećenički život i zasluge koje je u svećeničkoj službi stekao, imenovao je u četvrtak, 20. siječnja župnika u Glini, Maji i Maloj Solini te glinskog dekana preč. Ivicu Mađera kanonikom Stolnog kaptola Svetog Križa u Sisku.