Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kaptol

Nadbiskup Kutleša posjetio Glas Koncila

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša posjetio je u četvrtak, 11. siječnja 2024. Glas Koncila na zagrebačkom Kaptolu te se susreo s djelatnicima i obišao sve odjele nakladničke kuće, izvijestio je Glas Koncila.

S oba zvonika zagrebačke katedrale uklonjeno oko 2500 kamenih elemenata, svaki se 3D skenira i rade se novi

Redakcija Informativne katoličke agencije obišla je građevinske radove na zagrebačkoj katedrali i imali smo vrlo rijetku i iznimnu priliku biti, na samome vrhu, 'iznad' oba zvonika koji su za gotovo 30 metara spušteni, odnosno uklonjeno je oko 500 kubika kamena koji je bio velika prijetnja pješacima nakon zagrebačkog potresa. Naša pratnja i tumači bili su inženjeri građevinarstva Ante Mlinar i Josipa Galić.

Prof. dr. Stjepan Baloban i prof. dr. Tonči Matulić održali predavanja u sklopu simpozija „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“

Na dvodnevnom simpoziju „Promicanje i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve u Hrvatskoj“ u četvrtak 23. studenog u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na Kaptolu u Zagrebu mons. Stjepan Baloban održao je predavanje o temi „Socijalni nauk Crkve: metodološki iskorak od analitičkog-kritičkog prema konkretnoj primjeni“. Nakon njega je o socijalnom nauku Crkve kao kriteriju za etičko-moralno djelovanje u javnom životu izlagao prof. dr. Tonči Matulić.

1 2 3 5