Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-marc-ouellet

Nadbiskup Eterović: Vatikan zabranjuje uspostavu sinodskih vijeća i u biskupijama

Apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović je na početku proljetnog plenarnog zasjedanja Njemačke biskupske konferencije u ponedjeljak 27. veljače u Dresdenu naglasio da Vatikan kategorički isključuje osnivanje zajedničkih upravnih tijela laika i svećenika, takozvanih sinodalnih vijeća i u biskupijama, prenijela je KNA.

Misionar Robert Francis Prevost novi prefekt Dikasterija za biskupe

Papa Franjo prihvatio je u ponedjeljak 30. siječnja odreknuće od službe dosadašnjeg prefekta Dikasterija za biskupe i predsjednika Papinskog povjerenstva za Latinsku Ameriku kardinala Marca Ouelleta, koji je navršio dobnu granicu te je za njegovog nasljednika na istim službama imenovao biskupa Roberta Francisa Prevosta, augustinijanca, dosadašnjeg dijecezanskog biskupa Chiclaya (Peru), dajući mu ujedno naslov nadbiskupa – biskupa u miru Chiclaya, izvijestio je Vatican News.

Kardinal Ouellet: Lažne optužbe protiv mene

Prefekt Dikasterija za biskupe kardinal Marc Ouellet u izjavi objavljenoj u petak 19. kolovoza navečer odlučno je demantirao optužbe žene koja ga tereti za seksualno napastovanje. Ako se pokrene građanska istraga, aktivno će sudjelovati u utvrđivanju svoje nevinosti, navodi se u priopćenju.

1 2