Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-walter-kasper

Kardinal Kasper ponovno oštro kritizira njemački Sinodalni put

Umirovljeni kardinal kurije Walter Kasper ponovno je oštro kritizirao njemački Sinodalni put te uspostavu "Sinodalnog odbora" i podsjetio kako je taj naum već doživio žestoku kritiku iz Rima, u razgovoru objavljenom u ponedjeljak 8. siječnja 2024. za katoličku mrežnu platformu communio.de.

Kardinal Kasper poziva na više prostora za žene u Crkvi

Kardinal Walter Kasper zalaže se za jačanje uloge žene u Crkvi. Devedesetogodišnji kardinal u intervjuu za talijanske novine „Il Piccolo“ u utorak 24. listopada je rekao da je danas dužnost dati ženama više prostora u Crkvi te da moraju biti uključene na odgovorne položaje, izvijestila je KNA.

Kardinal Walter Kasper slavi 90. rođendan

Bio je profesor i biskup u Njemačkoj, a zatim je otišao na službu u Vatikan, gdje je sada u mirovini. Kardinal Kasper u nedjelju 5. ožujka slavi 90. rođendan. Ovim povodom dao je intervju za KNA.

Kardinal Kasper: Biskupi se ne mogu odreći odgovornosti

Kardinal Walter Kasper smatra da nije dopustivo da se biskupi odreknu dijela svojih službenih ovlasti u korist sinodalnih vijeća, odbora ili sličnih laičkih tijela, objavila je Katolička novinska agencija (KNA) u subotu 28. siječnja.

Kardinal Kasper: „Benedikt ostavlja trajne tragove“

Kurijalni kardinal emeritus Walter Kasper odao je 31. prosinca počast preminulom Benediktu XVI.: Papa emeritus je svojim odricanjem od službe 2013. godine „ostavio trajne tragove u povijesti Crkve i papa“, rekao je kardinal za Vatican News.

Kardinal Kasper: Papa nije liberal, već radikalni reformator

Kardinal Walter Kasper rekao je na sastanku s novinarima u Rimu da se nada „da trenutni pontifikat nije slučajnost, već početak nove epohe“ i da papu Franju „možemo zadržati još nekoliko godina“, prenijeli su u nedjelju 11. prosinca Il Messaggero i katolisch.de.