Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: karmel-presvetog-srca-isusova

Bosonoge karmelićanke priredile križni put za mladež

Gospićko-senjska biskupija je u povodu korizme pripremila razne materijale za pomoć u radu s mladeži, ujedno za pripremu na ovogodišnji Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, izvijestio je 13. veljače 2024. biskupijski Tiskovni ured.

Izabrana priorica u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću

Na prvom izbornom kapitulu bosonogih karmelićanki u Gospiću u srijedu 31. siječnja izabrana je nova priorica samostana s. Barbara od Vječnog Oca (Marija Lukinić) te savjetnice: s. Emanuela od Blažene Djevice Marije (Smiljana Režek), s. Katarina od Krista Raspetoga (Katica Kalinić) i s. Marijana od Raspetog Isusa (Marijana Mrakovčić), izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Kanonski osnutak Karmela Presvetog Srca Isusova u Gospiću

Splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić predvodio je svečanu misu u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću, a nakon evanđelja dijecezanski upravitelj mons. Richard Pavlić pročitao je dekret kojim se dana 25. siječnja 2024. godine u Gospiću kanonski osniva Samostan Karmel, izvijestio je Tiskovni ured Gospićko-senjske biskupije.

Ljetni susret đakovačkih bogoslova

Bogoslovi đakovačkog Sjemeništa sudjelovali su od 31. srpnja do 7. kolovoza na ljetnom susretu u Splitu predvođeni dvojicom odgojitelja – vlč. dr. Davorom Senjanom, vicerektorom te vlč. mr. Stjepanom Matezovićem, duhovnikom.

Prva proslava svetkovine Presvetoga Srca Isusova u gospićkom Karmelu

Središnjim misnim slavljem koje je u petak 16. lipnja, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova predvodio generalni vikar Gospićko-senjske biskupije mons. Marinko Miličević, po prvi je put proslavljena svetkovina titulara nedavno otvorenog samostana klauzurnih sestara karmelićanki u Gospiću.