Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kinshasa

Papa Franjo s isusovcima DR Konga: Crkva nije multinacionalna kompanija duhovnosti

Isusovac Antonio Spadaro zabilježio je razgovor pape Franje s isusovcima iz Demokratske Republike Kongo prilikom njegovog apostolskog putovanja, na Svijećnicu 2. veljače 2023. u Apostolskoj nuncijaturi u Kinshasi. Transkript tog razgovora, objavljenog 16. veljače u isusovačkom časopisu La Civiltà Cattolica, prenosimo u cijelosti.

Papa na misi u DR Kongu: Položite oružje, prigrlite milosrđe

Tijekom svojega apostolskog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo papa Franjo je u zračnoj luci „Ndolo” u Kinshasi slavio 1. veljače misu na kojoj je sudjelovalo više od milijun ljudi, te ih potaknuo da budu misionari mira, prenosi Vatican News.

Papa Franjo doputovao u DR Kongo

Papa Franjo započeo je u utorak, 31. siječnja svoje 40. apostolsko putovanje na kojem će posjetiti Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan. Zrakoplov je u zračnu luku glavnoga grada Demokratske Republike Kongo, Kinshase sletio prije planiranog vremena, a Papu su dočekali veseli i razdragani vjernici, objavio je Vatican News.

VIDEO Kardinal Parolin slavio misu u Kinshasi

Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin slavio je 3. srpnja misu pred Parlamentarnim domom u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo te pozvao Kongoance na prevladavanje podjela te da rade na miru, prenosi Vatican News.

1 2