Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa Franjo doputovao u DR Kongo

Kinshasa (IKA)

Papa Franjo započeo je u utorak, 31. siječnja svoje 40. apostolsko putovanje na kojem će posjetiti Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan. Zrakoplov je u zračnu luku glavnoga grada Demokratske Republike Kongo, Kinshase sletio prije planiranog vremena, a Papu su dočekali veseli i razdragani vjernici, objavio je Vatican News.

Airbus A350 zrakoplovne kompanije Ita Airways, koji je jutros poletio iz rimske međunarodne zračne luke Fiumicino, sletio je u zračnu luku Ndjili-Kinshasa nešto prije planiranih 15 sati. Papu, koji se u invalidskim kolicima spustio iz zrakoplova dizalom, dočekala je počasna garda i dvoje djece u narodnim nošnjama s buketima cvijeća u rukama. Nakon pozdrava s premijerom Jean-Michelom Samom u VIP salonu zračne luke upriličeno je predstavljanje izaslanstava te kratki susret.

Papin dolazak pozdravile su folklorne skupine izvodeći plemenske plesove, uz ritam bubnjeva, sa slamnatim suknjama i drvenim ogrlicama, a skupina djece odjevena u crno-bijelim školske uniforme razvila je transparent s velikim slovima “Bienvenue”. Uz glavnu cestu kojim se Papa vozio do centra Kinshase okupili su se brojni vjernici mašući bijelim i žutim vatikanskim odnosno svijetloplavim i crvenim kongoanskim zastavama.

Prvog dana Papina posjeta DR Kongu na programu je kurtoazni posjet predsjedniku Republike Félixu Tshisekediju u Predsjedničkoj palači, a potom slijedi susret s predstavnicima vlasti, građanskoga društva i diplomatskim zborom.

Foto: Vatican Media