Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kongregacija-za-istocne-crkve

Poziv za prikupljanje kolekte za Svetu Zemlju

Prefekt Kongregacije za Istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri uputio je poziv Crkvi u svijetu, potičući vjernike na sudjelovanje u nadolazećoj kolekti za Svetu zemlju, izvijestio je Vatican News.

Papa: Ukrajina i Sirija ujedinjene u boli, Crkva sije nadu

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima konferencije „Crkva, Dom ljubavi – sinodalnost i koordinacija“ koja je započela 15. ožujka u Damasku te podsjetio kako nitko ne zaboravlja patnju Sirije te da sinodalnost potiče na ljubav prema Crkvi, izvijestio je Vatican News.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

Naputci Kongregacije za Istočne Crkve za slavlje Uskrsa ove godine

Kongregacija za Istočne Katoličke Crkve u Rimu izdala je 25. ožujka 2020. godine posebne naputke za slavlje najvećeg kršćanskog blagdana Pashe - Uskrsa ove godine, u posebnim okolnostima. Ordinarij Križevačke eparhije mons. Milan Stipić proslijedio ga je svim župnicima Križevačke eparhije.

1 2