Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kontemplacija

Papa: U svijetu punom buke potrebna je tišina kako bi se razmatralo o Bogu

Papa Franjo susreo se u četvrtak, 16. studenoga 2023. sa sudionicima Međunarodnog kongresa koji je posvećen redovnici koncepcionistici, španjolskoj mističarki Mariji de Jesús de Ágredi te im istaknuo da kontemplativci uče da se treba „napraviti mjesta“ za glas Duha, izvijestio je Vatican News.

Treba nam ekologija srca

Papa Franjo predmolio je na Trgu svetog Petra u Vatikanu u nedjelju 18. srpnja molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i tom prigodom uputio nagovor koji prenosimo u cijelosti.

Molitva uz Sveto pismo

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 27. siječnja 2021. – Apel Svetoga Oca

Papa: Ljudi se danas prirodi više ne dive, nego je "proždiru"

Papa Franjo primio je u subotu 12. rujna u Dvorani Pavla VI. sudionike susreta zajednicâ Laudato si’. Postali smo proždrljivi, ovisni o profitu i rezultatima koje treba postići odmah i pod svaku cijenu. – Naša suosjećajnost je najbolje cjepivo protiv epidemije ravnodušnosti. Pomozimo jedni drugima u borbi protiv bacanja i rasipanja, zahtijevajmo političke izbore koji će združiti napredak i jednakost, razvoj i održivost za sve, tako da nitko ne bude lišen zemlje na kojoj živi, dobrog zraka koji udiše, vode koju ima pravo piti i hrane koja ima pravo jesti, poručio je Papa u svom govoru.