Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krakov

Hrvatski hodočasnici na proslavi 20. obljetnice posvete svijeta Božjemu milosrđu u Krakovu

Vjernici Župe sv. Martina iz Dugog Sela sa svojim župnikom vlč. Ivanom Valentićem, od 16. do 20. kolovoza hodočastili su u Poljsku. Prva postaja hodočasničkog puta bilo je Svetište Božjega milosrđa u krakovskim Łagiewnikima, gdje su hodočasnici, u srijedu 17. kolovoza sudjelovali u svečanoj misi proslave 20. obljetnice posvete svijeta Božjemu milosrđu i zatvaranja Godine jubileja u spomen na posvetu koju je učinio papa Ivan Pavao II. na svom posljednjem pohodu Domovini, 2002. godine.

Europski simpozij o mladima odgođen za iduću godinu

Zbog teškoća vezanih uz putovanje i potrebnog držanja razmaka među ljudima uslijed pandemije izazvane koronavirusom Europski simpozij o mladima na temu "Ustani, Krist te zove!", koji se trebao u listopadu održati u Krakovu, bit će odgođen na godinu dana, objavilo je Vijeće europskih biskupskih konferencija.

Šesti dan hodočašća SMN: Svetište Božjeg milosrđa u Krakovu

Pretposljednjeg dana hodočašća, a posljednjeg dana boravka u Poljskoj, 12. listopada, hodočasnici Splitsko-makarske nadbiskupije pohodili su Svetište Božjeg milosrđa u Krakovu. Mjesto je to na kojem je od 1891. godine bio samostan Družbe sestara Naše Gospe od Milosrđa gdje je živjela i sv. Faustina Kowalska, a od 1966. godine tu se nalazi i njen grob.

Misa za Hrvatsku slavljena u Krakovu

Misa za Hrvatsku i hrvatski narod, kako javlja novinar Hrvatske katoličke mreže Domagoj Pejić, slavljena je danas 30. lipnja u svetištu svetog Ivana Pavla Drugog „Ne bojte se!" u Krakovu.

U Krakovu će se u listopadu 2020. održati Europski simpozij o mladima

Europski simpozij o mladima održat će se u Krakovu od 20. do 23. listopada 2020., najavljeno je to na sastanku nacionalnih delegata za pastoral mladih i sveučilišta europskih biskupskih konferencija održanom u Rimu od 7. do 9. ožujka u organizaciji Tajništva i Komisije za mlade Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).