Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krakov

Umjetničko blago iz Škrinje Sv. Šimuna predstavljeno u Krakovu

Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom „Baština dinastije Anžuvinaca u Srednjoj Europi“ održana u četvrtak, 19. i petak, 20. listopada, u dvorcu Wawel u Krakovu, bila je događaj vrijedne promocije Hrvatske, Zadra i osobito Stalne izložbe crkvene umjetnosti Zadar (SICU), kao ustanove koja čuva vrijedne umjetnine iz dinastije Anžuvinaca.

Nagradno hodočašće vjeroučenika u Poljsku pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije

Pod pokroviteljstvom Hrvatske biskupske konferencije, u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i putničke agencije „Kraljica mira“ od 5. do 8. srpnja 2023. održano je nagradno hodočašće u Poljsku za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju iz Vjeronauka i pobjedničku ekipu kviza „Pametna pitanja za pametne glave“ Hrvatskog katoličkog radija.

Kapucini iz Krakowa otvorili misiju u Južnom Sudanu

Kapucinska provincija iz Krakowa, čiji članovi godinama djeluju kao misionari u Srednjoafričkoj Republici, Čadu, Gabonu i Alžiru, otvorila je, na Svijećnicu, 2. veljače 2023., misiju i u Benituu u biskupiji Malakal u Južnom Sudanu, prenosi portal Katoličkog tjednika „Nedjelja“.

Hrvatski hodočasnici na proslavi 20. obljetnice posvete svijeta Božjemu milosrđu u Krakovu

Vjernici Župe sv. Martina iz Dugog Sela sa svojim župnikom vlč. Ivanom Valentićem, od 16. do 20. kolovoza hodočastili su u Poljsku. Prva postaja hodočasničkog puta bilo je Svetište Božjega milosrđa u krakovskim Łagiewnikima, gdje su hodočasnici, u srijedu 17. kolovoza sudjelovali u svečanoj misi proslave 20. obljetnice posvete svijeta Božjemu milosrđu i zatvaranja Godine jubileja u spomen na posvetu koju je učinio papa Ivan Pavao II. na svom posljednjem pohodu Domovini, 2002. godine.

1 2