Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: krizevacka-katedrala

Spomen pokojnih u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

U srijedu, 1. studenoga 2023., na blagdan sv. Kume i Damjana i svetkovinu Svih svetih prema rimskom kalendaru, vladika križevački Milan Stipić, zajedno sa svećenicima katedrale, služio je u Katedrali Presvete Trojice u Križevcima svečanu svetu liturgiju u spomen na pokojne za koje se osobito molilo. Posebno se molilo za one za koje nema tko moliti.

Velika Gospa proslavljena u križevačkoj katedrali

Svetkovina usnuća i uznesenja (staroslavenski: uspenija) Blažene Djevice Marije na nebo proslavljena je u utorak 15. kolovoza 2023. večernjom svetom liturgijom u katedrali Presvete Trojice u Križevcima.

Homilija nuncija Lingue na Danima Pokreta fokolara

Homilija apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue na liturgiji slavljenoj u katedrali Presvete Trojice u Križevcima u subotu 29. travnja 2023., na Danima Pokreta fokolara kojim se obilježava 30. obljetnica sporazuma Djela Marijina i Križevačke eparhije.

Počeli Dani pokreta fokolara u Križevcima

Prigodnim programom i grkokatoličkom liturgijom u subotu 29. travnja 2023. počeli su Dani pokreta fokolara kojima se obilježava 30. obljetnica prisutnosti Pokreta fokolara u Križevcima.

Cvjetnica u grkokatoličkoj katedrali u Križevcima

Arhijerejsku liturgiju s blagoslovom grančica na Nedjelju svečanog Gospodnjeg ulaska u Jeruzalem, 2. travnja služio je u križevačkoj katedrali Presvete Trojice križevački vladika Milan Stipić.

Oratorij "Za križen" u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice

U sklopu drugog dana duhovno-kulturnoga triptiha u grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima, u subotu 15. listopada, održan je koncertni oratorij ''Za križen'' u izvedbi župnoga zbora ''Sveta Cecilija'' župe Uznesenja Marijina iz Jelse na otoku Hvaru, autora i istovremeno voditelja i dirigenta Slavka Reljića, povjerenika za liturgijsku glazbu Hvarske biskupije. Prisutan je bio i križevački vladika mons. Milan Stipić.

1 2 3