Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: la-civilta-cattolica

Međunarodni kongres o međureligijskom dijalogu u Rimu

Isusovački časopis „Civilta Cattolica" Sveučilište Georgetown koje vodi Družba Isusova organiziraju 8. i 9. studenoga u Rimu međunarodni kongres o međureligijskom dijalogu pod geslom „Kultura susreta: Budućnost međukulturalnoga i međureligijskoga dijaloga”, prenosi Vatican News.

Časopis La Civiltà Cattolica objavio Papin razgovor s isusovcima u Slovačkoj

Operativni zahvat kojem je podvrgnut u srpnju, pastoralni rad s homoseksualnim osobama, rodna ideologija, uporaba rimske liturgije koja je prethodila obnovi iz 1970. godine, samo su neke od tema Papina razgovora s isusovcima održanog u Apostolskoj nuncijaturi u Bratislavi u nedjelju 12. rujna tijekom njegova pastoralnog pohoda Slovačkoj. Papin razgovor sa subraćom, koji je objavio časopis La Civiltà Cattolica, trajao je oko sat i pol.

Papina poruka za 170 godina časopisa La Civiltà Cattolica

U povodu 170. obljetnice pokretanja isusovačkoga časopisa „La Civiltà Cattolica“, odnosno 'Katolička civilizacija', papa Franjo je njegovom ravnatelju poslao vlastitom rukom napisanu poruku koja će biti objavljena na prvoj stranici izdanja toga časopisa za siječanj 2020. godine, izvijestio je Vatican News. Hvala za pomoć koju pružate i meni, napisao je Papa, želim vam da budete kreativni: razlučujte i suzbijajte mržnju, bijedu i predrasude.