Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: lacarak

Božićno slavlje i darivanje djece

Svečana božićna euharistijska slavlja u filjalnoj crkvi Sveti Petar, apostol u Staroj Binguli i u župnoj crkvi Sveta Ana, majke Blažene Djevice Marije, u Laćarku predvodio je domaći župnik Ivica Zrno.

Biskup Svalina posjetio župu Laćarak

Srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina predvodio je u nedjelju, 12. prosinca euharistijsko slavlje u Župi svete Ane, majke Blažene Djevice Marije u Laćarku i to je prva župa koju je pohodio nakon biskupskog ređenja.

Godišnji izlet u Laćarak učenika osnovnih škola u Srijemskoj Mitrovici

Učenici srijemskomitrovačkih osnovnih škola koji pohađaju predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture u subotu 8. svibnja uputili su se na svoj godišnji izlet. Njima su se priključile učenice koje pohađaju istu nastavu u Sotu. One su došle u pratnji svoje učiteljice Ane Hodak. Ove godine izlet je organiziran u prostorijama župe Sveta Ana, Majka Blažene Djevice Marije u Laćarku.

Misa večere Gospodnje u Laćarku

Svečanim euharistijskim slavljem 1. travnja proslavljena je Misa večere Gospodnje u župi sv. Ane, Majke BDM u Laćarku, koju je predvodio vlč. Ivica Zrno.

Svetkovina Svih svetih i Dušni dan u Srijemskoj Mitrovici i Laćarku

Na svetkovinu Svih svetih u nedjelju 1. studenoga i na Dušni dan 2. studenoga slavljene su u srijemskim mjestima Srijemskoj Mitrovici i Laćarku mise prema nedjeljnom rasporedu, a organiziran je i blagoslov grobova, što je duga tradicija u tim župama Srijemske biskupije.

Nadbiskup Srakić predvodio slavlje u Laćarku

U župi sv. Ane u Laćarku na svetkovinu zaštitnice, 26. srpnja, svečano euharistijsko slavlje predvodio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić uz suslavlje desetorice svećenika iz Srijemske biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i grkokatolika kao znak metropolijskog zajedništva.