Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: marijanske-pjesme

Druga Marijanska večer u Gunji

Druga Marijanska večer – koncert marijanskih pjesama „Gospi na slavu, Bogu na čast!“ održana je 21. svibnja u župnoj crkvi svetog Jakova apostola u Gunji.

Objavljeno drugo izdanje pjesmarice marijanskih i hodočasničkih popijevki

U marijanskom mjesecu listopadu, zborovođa, orguljaš i povjerenik za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra Križevačke biskupije Ozren Bogdanović izdao je drugo, dopunjeno izdanje pjesmarice marijanskih, hodočasničkih popijevki za zborove, zboraše, orguljaše, molitvene (marijanske) zajednice te ljubitelje i čuvare tradicijske, sakralne glazbe i umjetnosti uopće.

Mons. Milan Stipić na predstavljanju zbirke marijanskih pjesama Ozrena Bogdanovića

Nakon gotovo dva desetljeća praćenja hrvatskih hodočasnika te više od godine dana rada na harmonizaciji popijevki za zbor i orgulje, u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima u subotu, 11. prosinca održano je predstavljanje zbirke marijanskih pjesama maestra Ozrena Bogdanovića “Sve nek’ ti pjeva”. Predgovor knjizi napisali su apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua i križevački vladika Milan Stipić koji je i sudjelovao na predstavljanju.

Koncert marijanskih pjesama u Tordincima

U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Tordincima u subotu, 23. listopada održan je koncert marijanskih pjesama u povodu 30. obljetnice progonstva mještana Tordinaca.