Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: medunarodna-paneuropska-unija

Predstavnici talijanske organizacije MCL posjetili biskupa Komaricu

Predsjednik talijanske organizacije Movimento Cristiano Lavoratori – MCL (Kršćanski radnički pokret) Antonio Di Matteo i predsjednik Glavnog vijeća Piergiorgio Sciacqua posjetili su banjolučkog biskupa Franju Komaricu povodom 50. obljetnice njegovoga svećeničkog ređenja.

Hrvatska paneuropska unija: Europa treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju i zajedničku obranu

Europa u multipolarnom svijetu treba imati svoju jasnu poziciju, treba biti neovisna i moći braniti svoje interese, treba imati svoju zajedničku vanjsku politiku, sigurnosnu strategiju, zajedničku obranu, treba nastaviti proces proširenja, treba dati veću važnost Europskom parlamentu – to su samo neki od zaključaka godišnje međunarodne konferencije Hrvatske paneuropske unije pod nazivom „Europska unija u svijetu: prošlost, sadašnjost i budućnost“, koja se u petak i subotu, 22. i 23. listopada, održavala u Zagrebu, navodi se u priopćenju Hrvatske paneuropske unije.

Alain Terrenoire izabran za predsjednika, a Mislav Ježić i Pavo Barišić za članove Predsjedništva Međunarodne paneuropske unije

Predsjednik i bivši predsjednik Hrvatske paneuropske unije akademik Mislav Ježić i prof. dr. Pavo Barišić ponovno su izabrani u Predsjedništvo Međunarodne paneuropske unije, a dosadašnji predsjednik Alain Terrenoire potvrdio je svoj novi petogodišnji mandat na čelu ove organizacije. Tako je odlučilo 200 zastupnika iz 22 europske države na Generalnoj skupštini koja je ovoga vikenda zasjedala u Europskom parlamentu u Strasbourgu.