Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mile-bogovic

Obilježena 28. obljetnica pada Saborskog

U utorak 12. studenog u Saborskom, herojskom mjestu i župi u Ogulinskom dekanatu obilježena je 28. obljetnica od pada ovog mjesta i župe u neprijateljske ruke, pobunjenih domaćih Srba i JNA. Komemoraciju ispred spomenika žrtvama prevodio je gospićko-senjski biskup u miru mons. dr. Mile Bogović koji je u homiliji na misi poručio kako "društvo koje ne pravi razliku između obrane i napada slijepo je za razliku između dobra i zla".

U Rijeci započeli Dani sv. Vinka Paulskog

U povodu proslave blagdana sv. Vinka Paulskog Depaul Hrvatska organizira Dane posvećene ovome svecu, osnivaču bratovštine kršćanske ljubavi, Družbu misionara i Kćeri kršćanske ljubavi.

Koncert Prvog komina Snježaninog na Udbini

Po tradiciji se nakon proslave Dana hrvatskih mučenika na Udbini održava prigodan glazbeno-umjetnički program. Ove godine nakon mise u Crkvi hrvatskih mučenika koncert je održao Prvi komin Snježanin, mješoviti ansambl s repertoarom duhovnih i domoljubnih pjesama. Koncertu su nazočili biskupi šibenski Tomislav Rogić, gospićko-senjski Zdenko Križić te biskup u miru Mile Bogović.

Biskup Bogović predslavio svečanu misu na Malu Gospu na Trsatu

Gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović predslavio je na blagdan Rođenja BDM 8. rujna u večernjim satim misu u svetištu Majke Božje Trsatske na Trsatu u Rijeci pred mnogobrojnim vjerništvom i hodočasnicima a u suslavlju subraće franjevaca i svećenika okolnih župa.