Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: ministar-tomo-medved

Otvorena izložba fotografija „Povijest krvavih dana Vukovara 1991.“ i prikazan dokumentarni film „Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca“ u Hrvatskom saboru

Odbor za ratne veterane je u srijedu, 15. studenog 2023. održao u Zagrebu tematsku sjednicu, u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, koja je započela otvorenjem izložbe fotografija „Povijest krvavih dana Vukovara 1991.“ i projekcijom dokumentarnog filma „Vukovarske stope zagrebačkih dragovoljaca“.

29. obljetnica akcije Plitvice i pogibije Josipa Jovića

Na Plitvicama kod spomenika prvoj žrtvi Domovinskog rata Josipu Joviću u utorak 31. ožujka održana je komemoracija na 29. obljetnicu njegove smrti (Krvavi Uskrs). Na njoj je nazočio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, uz vojnog kapelana don Milenka Majića.

U Gračanima pokopani ostaci 294 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća

"Ove kosti danas, nakon 74 duge godine, nalaze svoj mir. Zato ovom komemoracijom u cintoru crkve Sv. Mihaela u Gračanima uz 21 lijes dostojno pokapamo posmrtne ostatke 294 žrtve ekshumirane iz gračanskih grobišta", rekao je na posljednjem ispraćaju za 294 žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja ministar Medved. Osim Medveda govore i zahvale prisutnima te svima koji su sudjelovali u istraživačkim iskapanjima uputili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.