Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mons-tadija-pranjic

Pokop i misa zadušnica za o. Jozu Ivića - palotinca

Palotinac o. Jozo Ivić preminuo je u ponedjeljak, 21. prosinca u Vinkovcima u 67. godini života i 40. godini svećeništva. Sprovodne obrede na Gradskom groblju u Vinkovcima predvodio je u srijedu 23. prosinca preč. Ante Šiško, dekan Vinkovačkog dekanata i župnik u Vođincima.

Misa u prigodi Dana grada Vinkovaca

Uoči svetkovine sv. Ilije proroka, nebeskoga zaštitnika Vinkovaca i Đakovačko-osječke nadbiskupije i Dana grada Vinkovaca u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, u nedjelju 19. srpnja misno slavlje predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić. U molitvu je uključio sve pokojne žitelje grada Vinkovaca te sve poginule i nestale u obrambenom Domovinskom ratu.

Misa na Dan državnosti u Vinkovcima

U prigodi Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Vinkovaca, u subotu 30. svibnja, svečano misno slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić. Suslavio je domaći župni vikar Patrik Križanac.

Misa zadušnica za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika masakriranih u Borovu Selu

U skladu s mjerama borbe protiv koronavirusa u središnjoj vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona misu zadušnicu za dvanaestoricu hrvatskih redarstvenika koji su prije 29 godina mučki ubijeni u Borovu Selu, predvodio je u subotu 2. svibnja, izaslanik vojnog ordinarija u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdana, kapelan policijske kapelanije „Sveti Euzebije i Polion“ Policijske uprave vukovarsko-srijemske sa sjedištem u Vinkovcima - vlč. Ivan Begović.

Misa za članove vinkovačkog ogranka Matice hrvatske

U prigodi Dâna Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, svečanu misu za sve žive i preminule članove ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, čiji je predsjednik dr. Dražen Švagelj, predvodio je u nedjelju 20. listopada u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona župni vikar Patrik Križanac. Koncelebrirao je domaći župnik mons. Tadija Pranjić koji je istaknuo kako je Matica hrvatska jedna od najčasnijih institucija hrvatskoga naroda koja se uvijek borila i branila identitet, kulturu i vjeru hrvatskoga naroda.

1 2