Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mr-art-eva-kirchmayer-bilic

Otvorene 33. svečanosti Pasionske baštine

U Matici hrvatskoj u Zagrebu, u ponedjeljak, 26. veljače, otvorene su 33. svečanosti Pasionske baštine na kojima će do 27. ožujka biti izvedena 33 programa. Ovogodišnje svečanosti Pasionske baštine posvećene su prvoj kršćanskoj državi na svijetu - Armeniji, doprinoseći obilježavanju 30 godina diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Armenije.

Koncert sakralne glazbe u Martinšćici

U okviru Kulturnih večeri koje se već više od dva desetljeća održavaju u mjestu Martinšćica na otoku Cresu, u crkvi sv. Martina, 3. kolovoza, uoči Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koncert su održale mezzosopranistica Emilia Rukavina i Eva Kirchmayer Bilić na orguljama.

Molitva za Artsakh i predavanje o Armeniji u Lučkom

Članovi Armenske zajednice u Hrvatskoj sudjelovali su na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova, u petak 16. lipnja 2023., na misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ivana Nepomuka u Lučkom u Zagrebu, nakon kojeg je održano predavanje o Armeniji.

Predstavljen zbornik Canite et psallite

Zbornik Canite et psallite, koji je „u zahvalu maestru i za maestra prof. mr. art. Miroslava Martinjaka“ objavio Institut za crkvenu glazbu, mnogobrojnoj publici u dvorani Vijenac Nadbiskupskoga pastoralnog instituta 3. svibnja predstavili su recenzenti dr. sc. Tonči Matulić, mr. art. Eva Kirchmayer Bilić, te glavna urednica Zbornika dr. sc. Katarina Koprek.