Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-rino-fisichella

Drugi dan 2. Međunarodnog susreta rektora i djelatnika u svetištima u Rimu

Program drugoga dana 2. Međunarodnoga susreta rektora i djelatnika u svetištima koji se održava u Vatikanu, u petak 10. studenoga 2023., počeo je svečanom euharistijom koju je na oltaru Katedre sv. Petra predslavio proprefekt Odjela za fundamentalna pitanja evangelizacije svijeta Dikasterija za evangelizaciju mons. Salvatore Rino Fisichella.

Mobilna klinika za beskućnike na Trgu svetog Petra

Uoči Svjetskog dana siromaha 13. studenog na Trgu svetog Petra postavljena je mobilna klinika kojom se želi omogućiti pružanje besplatne zdravstvene skrbi najslabijima u društvu. Dikasterij za evangelizaciju također promiče niz inicijativa povodom toga dana, prenosi Vatican News.

Papa Franjo najavio Jubilej 2025. godine, znak preporoda nakon pandemije

U pismu upućenom nadbiskupu Fisichelli, predsjedniku Papinskoga vijeća za novu evangelizaciju, papa Franjo najavio je Svetu godinu 2025. „Hodočasnici nade“ geslo je izabrano za Svetu godinu koja nakon strašne pandemije želi potaknuti klimu nade i povjerenja, objavio je Vatican News.

Vatikan počinje s pripremama za Svetu godinu 2025.

Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da je papa Franjo Vijeću za promicanje nove evangelizacije povjerio pripremne zadaće za pripremu proslave Svete godine 2025., prenijela je 27. prosinca 2021. hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Franjo i Benedikt XVI. na dar dobili jaslice iz Bavarske

Udruga prijatelja bavarskih jaslica (Verband Bayerischer Krippenfreunde) je tijekom održavanja međunarodne „Izložbe 100 jaslica u Vatikanu“ na Trgu sv. Petra, darovala jaslice za papu Franju te za papu emeritusa Benedikta XVI.

1 2