Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-rino-fisichella

U Vatikanu proslavljen Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Svečano misno slavlje Prvoga svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba u nedjelju 25. srpnja u bazilici Sv. Petra u Vatikanu predvodio je predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella, pročitavši homiliju pape Franje koji ističe da su starije osobe "dragocjeni komadići kruha na stolu života koji nikako ne smiju biti odbačeni", prenosi hrvatska sekcija Vatican Newsa.

Nedjelja Božje riječi u Vatikanu

Na drugu nedjelju Božje riječi, koja se slavi 24. siječnja misu u vatikanskoj bazilici predvodio je predsjednik Papinskoga vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella. Misu je trebao slaviti papa Franjo, ali zbog išijasa nije mogao.

Nadbiskup Fisichella: Vjernik je stvoren za život u zajednici, a ne u izolaciji

Predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije u razgovoru za Vatikanski radio osvrnuo se na budućnost navještaja evanđelja u svijetu uvjetovanom strahom od virusa. Vjernik je stvoren za život u zajednici, a ne u izolaciji. Društvena distanca ne može biti konačna dimenzija našega života, istaknuo je nadbiskup Fisichella.