Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Fisichella o geslu za Jubilej 2025. – “Hodočasnici nade”

Vatikan (IKA)

Papa Franjo odobrio je 3. siječnja geslo za Svetu godinu 2025. u audijenciji s predsjednikom Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nadbiskupom Rinom Fisichellom, koji je o tome govorio za za talijanski kanal Telepace, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Geslo se može sažeti u dvije riječi, kazao je mons. Fisichella: “Hodočasnici nade”. Kao i u slučaju svakoga gesla, značenje cijeloga jubilarnog puta počinje odabranim riječima koji ga sažimaju, izrazi koji ističu ključne teme pontifikata pape Franje. U ove dvije godine ima puno zadataka, rekao je predsjednik Vijeća, kojemu je povjerena organizacija. Potrebno je imati čvrsti pripremni utjecaj i stvoriti učinkoviti način rada te iako su krenuli radovi, čekaju se daljnje upute Svetog Oca, kazao je mons. Fisichella.

Jedan od prioriteta tiče se primanja hodočasnika i vjernika, istaknuo je. Očekuje ih se mnogo u Rimu tijekom Svete godine, s nadom da zdravstvena situacija u svijetu neće utjecati na aktivnosti kao sada. Nadbiskup Fisichella potvrdio je kako su u kontaktu s mjesnim vlastima Rima, regije Lacij i talijanskom Vladom, kako bi se sve moglo odvijati u potpunoj sigurnosti i u skladu s kapacitetom prihvata koji je grad uvijek jamčio.