Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-santo-gangemi

Objava imenovanja novog zrenjaninskog biskupa

Apostolski nuncij u Republici Srbiji, mons. Santo Rocco Gangemi, objavio je 18. ožujka, svećenicima i predstavnicima medija, okupljenima u Biskupskom ordinarijatu u Zrenjaninu, da je Mirko Štefković, dosadašnji ekonom Subotičke biskupije, imenovan novim zrenjininskim biskupom.

Nuncij Gangemi posjetio srijemske biskupe

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi posjetio je u petak 9. veljače 2024. srijemskog biskupa Đuru Gašparovića i srijemskog biskupa koadjutora Fabijana Svalinu.

U Beogradu proslavljen Dan posvećenog života

Dan posvećenog života proslavljen je na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu u petak, 2. veljače u crkvi svetog Ante Padovanskog u Beogradu, objavljeno je na stranici Beogradske nadbiskupije.

Bula imenovanja mons. Franje Fazekasa subotičkim biskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Franje Fazekasa subotičkim biskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na spomendan sv. Martina, u subotu 11. studenoga 2023., u subotičkoj katedrali sv. Terezije od Isusa, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Santo Rocco Gangemi.

Susret biskupa Đakovačko-osječke crkvene pokrajine s apostolskim nuncijem u Republici Srbiji

Na blagdan sv. Dimitrija, zaštitnika Srijemske biskupije, 26. listopada 2023. biskupi Đakovačko-osječke crkvene pokrajine – nadbiskup i metropolit Đuro Hranić, požeški biskup Antun Škvorčević, srijemski biskup Đuro Gašparović i srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina – susreli su se u Biskupskom domu u Srijemskoj Mitrovici s mons. Santom Roccom Gangemijem, apostolskim nuncijem u Republici Srbiji i predstavili mu djelovanje metropolije.

Objava imenovanja mons. Fazekasa subotičkim biskupom u Subotici

Apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Rocco Gangemi objavio je 7. listopada 2023., svećenicima i predstavnicima medija, okupljenima u kapelici Biskupijskog malog sjemeništa „Paulinum“ u Subotici, da je dosadašnji dijecezanski upravitelj mons. Ferenc Fazekas imenovan biskupom Subotičke biskupije.

Nuncij Gangemi predao palij nadbiskupu Nemetu

Za vrijeme svečanog misnog slavlja na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u petak 12. rujna 2023., u marijanskom svetištu Subotičke biskupije Doroslovo, apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi predao je palij beogradskom nadbiskupu i metropolitu Ladislavu Nemetu, objavila je Beogradska nadbiskupija na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

1 2