Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: navijestanje

"Effatà. Crkvo, otvori se!"

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 13. prosinca papa Franjo održao je posljednju, 30. u nizu kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“ pod nazivom "Effatà. Crkvo, otvori se!".

Papa: Misionarski navještaj nije prozelitizam

Papa Franjo primio je u ponedjeljak, 29. svibnja u vatikanskoj Apostolskoj palači u audijenciju članove Kongregacije regularnih klerika svetog Pavla (barnabiti) i duhovnu obitelj svetog Antuna Marije Zaccarie u prigodi obilježavanja 125. obljetnica proglašenja svetim njihova utemeljitelja i u svjetlu dvaju važnih generalnih kapitula koji su pred njima..

»Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35)

Svjetski dan misija slavi se ove godine u nedjelju 22. listopada. Tim povodom papa Franjo uputio je poruku na temu »Žar u srcu, noge na putu« (usp. Lk 24, 13-35) koju donosimo u cijelosti.

Kardinal Bozanić predvodio misu Zaziva Duha Svetoga na početku akademske godine

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvodio je svečano euharistijsko slavlje Zaziva Duha Svetoga na početku 354. akademske godine na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 13. listopada u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Molitva prve Crkve

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 25. studenoga 2020.

Papa Franjo franjevcima kapucinima: Budite ponizni i siromašni misionari

Radost je vaša snaga – istaknuo je papa Franjo u svom obraćanju skupini franjevaca kapucina iz talijanske pokrajine Marche, koje je 10. listopada primio u audijenciju. Na susretu se razvio srdačan razgovor, utemeljen na bratskom odnosu i jednostavnosti, tijekom kojega je Papi upućeno i nekoliko pitanja.

1 2