Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: neradna-nedjelja

U Austriji kampanja "Moja slobodna nedjelja"

Austrijski "Savez za slobodnu nedjelju" ponovno pokreće kampanju "Moja slobodna nedjelja" kojom se naglašava vrijednost neradne nedjelje za pojedinca i društvo, pri čemu kao primjer navodi i ograničavanje rada nedjeljom u Hrvatskoj.

Marijana Petir i fra Tomislav Glavnik održali sastanak u Hrvatskom saboru

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael, Marijana Petir, primila je u četvrtak 3. studenog u Hrvatskom saboru ravnatelja Hrvatskog Caritasa fra Tomislava Glavnika, izvijestila je Stručna služba Odbora.

Nadbiskup Hranić: Crkva se zalaže za neradnu nedjelju

Predsjednik Komisije HBK Iustitia et pax đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić na konferenciji za novinare 19. listopada po završetku 65. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije osvrnuo se na najavu uvođenja neradne nedjelje u hrvatsko zakonodavstvo, poručivši da se Crkva i biskupi zalažu za neradnu nedjelju.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

UiO: Zaustavite diskriminaciju žena koje odabiru biti majke

Povodom Međunarodnog dana žena, udruga U ime obitelji upozorava javnost na dva najčešća oblika društvene nepravde s kojima se u Hrvatskoj još uvijek suočava veliki broj žena: rad nedjeljom, osobito u trgovinama te učestala diskriminacija kojoj su na tržištu rada izložene žene koje odabiru biti majke.

1 2