Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: novi-marof

Izložba jaslica u povodu Dana službenice Božje Marice Stanković

U povodu početka XI. Dana službenice Božje Marice Stanković te 800. obljetnice od uprizorenja prvih živih jaslica svetog Franje Asiškog, Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ iz Madžareva inicirali su postavljanje izložbe jaslica Perice Novosela, graditelja božićnih jaslica iz Bistre otvorene 2. rujna u Novom Marofu.

Preminuo fra Alojzije Mikić

Član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i član Samostana sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu fra Alojzije Mikić preminuo je blago u Gospodinu u ponedjeljak 19. lipnja 2023. nakon duge i teške bolesti srca, izvijestilo je tajništvo Provincije.

Majalis u Novom Marofu u znaku obitelji pod zaštitom sv. Rite

Zahvala za Božja dobročinstva u protekloj pastoralnoj godini na planu rada s obiteljima, dvije zagrebačke župe (Sveti Antun i Sveti Maksimilijan), pod vodstvom župnika, fra Roka Bedalova i u pratnji župnoga vikara, fra Ivana M. Lotara te časne sestre Ivanke Darojković, posjetili su u subotu, 21. svibnja, tzv. majalis u Novi Marof.

Trajni spomen na komunističke zločine počinjene na novomarofskom području

Pedesetak mještana Novoga Marofa i okolice, u organizaciji Udruge Hrvatski domobran ogranka Novi Marof, sudjelovalo je u subotu 28. kolovoza na misnome slavlju u crkvi Hrvatskih mučenika u Udbini nakon čega su tri kamena na kojima je ukratko ispisana istina o stradanju civila i razoružanih vojnika te redovnika franjevaca ubijenih na području Novoga Marofa položena do Zida zahvalnosti.

Dijamantni jubilej mons. Lovre Cindorija

Mons. Lovro Cindori proslavio je u ponedjeljak 23. kolovoza 2021. dijamantni jubilej svećeništva (1961. - 2021.) na Svetoj Trojici, na brežuljku Drenovec, iznad župne crkve Kraljice svete Krunice u Remetincu kod Novog Marofa, gdje je nekada stajala kapela Svetoga Trojstva koja je stradala od groma prije više od 200 godina.