Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: o-zdravko-tuba

Srijeda sv. Josipu u Karlovcu povezala dva svetišta

Gvardijan i rektor Marijinog svetišta u Molvama fra Zdravko Tuba, OFMConv, predvodio je u srijedu 18. listopada misno slavlje u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu, izvijestili su iz Svetišta.

Nuncij Lingua predvodio slavlje Velike Gospe u Molvama

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua predvodio je u nedjelju 15. kolovoza središnje euharistijsko slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u svetištu u Molvama.

U Molvama proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije

U Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Molvama u utorak, 8. rujna, svečano je proslavljen blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje na vanjskom dijelu svetišta predslavio je župnik u župi Donji Mosti i Miholjanec vlč. Miro Denac uz koncelebraciju župnika i čuvara svetišta o. Zdravka Tube.

Marija Majka Crkve proslavljena u Molvama

U Marijinom svetištu u Molvama, na Duhovski ponedjeljak, 1. lipnja proslavljen je spomendan Blažene Djevice Marije Majke Crkve. Euharistijsko slavlje predslavio je provincijalni ministar Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca o. Josip Blažević. Ovaj se dan u Župi Uznesenja BDM svake godine slavi kao dan susreta svećenika, redovnika i redovnica iz župe te kao dan molitve i zahvale za duhovna zvanja.

Proslava sv. Huberta u Marijinu svetištu Molve

Lovci iz središnjeg dijela Podravine proslavili su spomendan sv. Huberta, svoga zaštitnika, u subotu 3. studenoga u marijanskom svetištu u Molvama. Na proslavi su sudjelovali lovci lovačkih društava iz mjesta: Legrad, Sokolovec, Koprivnički Bregi, Peteranec, Drnje, Hlebine, Velika Mučna, Gotalovo, Šemovci, Đurđevac, Kalinovac, Virje, Pitomača i domaćin Molve.