Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-akademija-za-zivot

„Starost – naša budućnost“

Papinska akademija za život i Dikasterij za cjeloviti ljudski razvoj objavili su 9. veljače dokument „Starost – naša budućnost“ u kojem pozivaju na promjenu društvenoga odnosa prema starosti i potiču nove modele palijativne njege, prenosi Vatican News.

Sveta Stolica traži pravednu regulaciju cjepiva

Papinska akademija za život kritizirala je u apelu objavljenom 22. siječnja u Vatikanu „nacionalizam cijepljenja“ te zatražila pristup cjepivu i određivanje cijena na načelu supsidijarnosti, prenosi Vatican News.

Umro kardinal Elio Sgreccia, zaštitnik ljudskoga života

U Rimu je 5. lipnja preminuo kardinal Elio Sgreccia, nekadašnji predsjednik Papinske akademije za život i njezin počasni član. Rođen 6. lipnja 1928. godine u mjestu Nidastore di Arcevia, nedaleko od Ancone, sutra bi navršio 91 godinu. Život je potrošio u proučavanju osjetljivih tema s područja bioetike.

Papa: Logika tehnike ne smije vladati našim životom

Obraćajući se u ponedjeljak 25. veljače članovima Papinske akademije za život prilikom otvaranja ovogodišnje generalne skupštine o temi „Roboetika. Ljudi, strojevi i zdravlje“, papa Franjo istaknuo je da tehnologija mora biti u službi i za dobro čovjeka, te djelo promicanja i obrane.