Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-akademija-za-zivot

U Rimu blagoslovljena nova skulptura Majke Božje s nerođenim Isusom

Predsjednik Papinske akademije za život nadbiskup Vincenzo Paglia blagoslovio je u nedjelju 29. svibnja u Rimu novu brončanu skulpturu „Spomenik životu“ (Monumento alla Vita). kanadskog umjetnika Timothyja Paula Schmalza, koja prikazuje Blaženu Djevicu Mariju s nerođenim djetetom Isusom.

Papinska akademija za život predstavila dokument o COVID-19 i obrazovanju

Papinska akademija za život u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Vatikanskom komisijom za COVID-19 predstavila je u srijedu 22. prosinca dokument naslovljen “Pandemija i izazov obrazovanja”, a Vatikanska je komisija za COVID-19 objavila i dokument „Djeca i COVID-19: najranjivije žrtve pandemije“, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

„Starost – naša budućnost“

Papinska akademija za život i Dikasterij za cjeloviti ljudski razvoj objavili su 9. veljače dokument „Starost – naša budućnost“ u kojem pozivaju na promjenu društvenoga odnosa prema starosti i potiču nove modele palijativne njege, prenosi Vatican News.

Sveta Stolica traži pravednu regulaciju cjepiva

Papinska akademija za život kritizirala je u apelu objavljenom 22. siječnja u Vatikanu „nacionalizam cijepljenja“ te zatražila pristup cjepivu i određivanje cijena na načelu supsidijarnosti, prenosi Vatican News.

Umro kardinal Elio Sgreccia, zaštitnik ljudskoga života

U Rimu je 5. lipnja preminuo kardinal Elio Sgreccia, nekadašnji predsjednik Papinske akademije za život i njezin počasni član. Rođen 6. lipnja 1928. godine u mjestu Nidastore di Arcevia, nedaleko od Ancone, sutra bi navršio 91 godinu. Život je potrošio u proučavanju osjetljivih tema s područja bioetike.

1 2