Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: papinska-akademija-za-zivot

Papa: Izbjegavati nejednakosti u zdravstvenoj skrbi i kliničkom istraživanju

„Ne možemo liječenje podrediti redukcijskim mentalitetima tržišta i tehnologije“, istaknuo je papa Franjo u poruci upućenoj sudionicima međunarodne konferencije „Helsinška deklaracija: Istraživanje u siromašnim kontekstima“ koja je u petak 19. siječnja završila u Vatikanu, a organizirali su ju Svjetska udruga liječnika, Američka liječnička udruga i Papinska akademija za život, izvijestio je Vatican News.

U Rimu blagoslovljena nova skulptura Majke Božje s nerođenim Isusom

Predsjednik Papinske akademije za život nadbiskup Vincenzo Paglia blagoslovio je u nedjelju 29. svibnja u Rimu novu brončanu skulpturu „Spomenik životu“ (Monumento alla Vita). kanadskog umjetnika Timothyja Paula Schmalza, koja prikazuje Blaženu Djevicu Mariju s nerođenim djetetom Isusom.

Papinska akademija za život predstavila dokument o COVID-19 i obrazovanju

Papinska akademija za život u suradnji s Dikasterijem za promicanje cjelovitog ljudskog razvoja i Vatikanskom komisijom za COVID-19 predstavila je u srijedu 22. prosinca dokument naslovljen “Pandemija i izazov obrazovanja”, a Vatikanska je komisija za COVID-19 objavila i dokument „Djeca i COVID-19: najranjivije žrtve pandemije“, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

„Starost – naša budućnost“

Papinska akademija za život i Dikasterij za cjeloviti ljudski razvoj objavili su 9. veljače dokument „Starost – naša budućnost“ u kojem pozivaju na promjenu društvenoga odnosa prema starosti i potiču nove modele palijativne njege, prenosi Vatican News.

1 2