Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: patrijarh-bartolomej

Papa: Danas se igramo raketama i bombama; tko vjeruje u Boga odlučno odbacuje rat

Na završetku Bahreinskoga foruma o dijalogu s vođama različitih vjeroispovijesti u petak 4. studenoga papa Franjo potaknuo je na zajedničko djelovanje kako bi se uklonile podjele, osudio je rat te istaknuo potrebnu istinsku vjersku slobodu, priznavanje žena, zaštitu prava djece, te ponovno uputio apel za prekid rata u Ukrajini i pokretanje ozbiljnih mirovnih pregovora, prenosi Vatican News.

Patrijarh Bartolomej posjetio ukrajinske izbjeglice u Poljskoj

„Ovaj rat je izbio bez ikakvog razloga“, izjavio je ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I. tijekom susreta s ukrajinskim izbjeglicama u jednoj od pravoslavnih crkava u Varšavi u ponedjeljak, 28. ožujka, objavila je talijanska katolička novinska agencija SIR.

Patrijarh Bartolomej I. u SAD-u

Počasni poglavar svjetskoga pravoslavlja carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej I. u tijeku boravka u SAD-u razgovarao je s predsjednikom Joeom Bidenom, kardinalom Wiltonom Gregoryjem, državnim tajnikom Antonyjom Blinkenom i predsjednicom Zastupničkoga doma Nancy Pelosi.

Papa Franjo patrijarhu Bartolomeju: Radimo zajedno u suočavanju s današnjim izazovima

U pismu „dragom bratu“ u povodu 30. godišnjice izbora za ekumenskoga carigradskog patrijarha, papa Franjo se spomenuo duboke veze razvijene u godinama njegova papinstva, te potaknuo da nastave zajedno ići putom ponovne uspostave punoga zajedništva i suradnje pred današnjim izazovima, počevši od klime, prenosi u petak 22. listopada hrvatska redakcija Vatican Newsa.