Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: plehanski-gvardijan-fra-anto-tomas

Mlada nedjelja proslavljena na Plehanu

Mlada nedjelja, koja je svečano u nedjelju 17. rujna proslavljena u franjevačkoj Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini, okupila je stotinjak vjernika iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Slavlje je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

Blagoslov polja u Modranu

U Modranu, selu koje pripada Župi sv. Marka na Plehanu u Bosanskoj Posavini, u nedjelju 2. srpnja slavljena je misa uz blagoslov polja.

Na Plehanu proslavljena Mlada nedjelja

Mlada nedjelja, koja je svečano proslavljena u nedjelju 22. siječnja u franjevačkoj Župi sv. Marka evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini, okupila je oko 150 vjernika iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Slavlje je predvodio plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta budi nam utjeha i nada“ predvodio je u ponedjeljak 15. ožujka u Župi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini plehanski gvardijan fra Anto Tomas.

Zavjetna misa u Koraću

Vjerni Koraćani i ovoga 15. u mjesecu rujnu došli su iz susjednoga Slavonskog Broda i drugih mjesta u svoju rodnu Župu Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini, kako bi sudjelovali na zavjetnoj misi, koju četvrtu godinu u nizu slave u čast Koraćanske Gospe.