Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: poboznost

Pobožnost bl. Jakovu Zadraninu u Samostanu sv. Frane u Zadru

Između pokrajnje lađe i oltara sv. Jeronima u Samostanu sv. Frane u Zadru postavljena je slika i relikvijar s prahom tijela bl. Jakova Zadranina. Počevši od srpnja, svakog 27. u mjesecu prije blagoslova na večernjoj misi molit će se Molitva na čast bl. Jakova Zadranina, izvijestila je Franjevačka provincija sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri.

Razgovor s kardinalom Mariom Grechom

Generalni tajnik Biskupske sinode, malteški kardinal Mario Grech, koji boravi u Hrvatskoj u povodu molitve za XVI. Opću redovnu skupštinu Biskupske sinode o sinodalnosti, dao je 2. lipnja 2023. intervju za Hrvatsku katoličku mrežu. Razgovor koji je u Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu vodio Hrvoje Josip Bišćan prenosimo u cijelosti.

Biskup Ivan Šaško predvodio križni put na Bliznecu

U povodu obilježavanja dvadeset godina od održavanja prvog križnog puta na Bliznecu, Župa svetog Petra i Pavla u zagrebačkim Bešićima organizirala je na Veliki petak 7. travnja pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Križni put mladih Srijemske biskupije

Peti križni put mladih Srijemske biskupije održan je u subotu 18. ožujka u biskupijskom Svetištu Majke Božje Snježne – Gospe Tekijske u Petrovaradinu pod geslom „Žrtva Bogu, duh je raskajan“ Ps 51,19, izvijestio je biskupijski Tiskovni ured.

Istinska pobožnost je najdublja potreba čovjekovog srca

Kako je Srce Isusovo u Zagrebu i Hrvatskoj privuklo mlade i promijenilo ih? Jesu li tradicionalne pobožnosti samo za starije vjernike? I koja je uloga pobožnosti u životima vjernika? To su neka od pitanja na koja su odgovore dali gosti Argumenata HKR-a 6. lipnja.

Homilija mons. Nikole Eterovića na Stepinčevo u HKŽ München

Središnje misno slavlje svetkovine blaženoga kardinala Alojzija Stepinca u Hrvatskoj katoličkoj župi München u nedjelju, 13. veljače predvodio je nadbiskup Nikola Eterović. Donosimo u cijelosti homiliju koju je nadbiskup Eterović održao na misi.

1 2