Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pomoc-ukrajini

U Ukrajinu poslane pošiljke humanitarne pomoći

Nakon što je u srijedu 28. rujna prema Ukrajini krenuo 26. tegljač humanitarne pomoći što ga je od početka rata za potrebe stradaloga stanovništva uputio Hrvatski Caritas, u četvrtak 29. rujna je u suradnji sa Župom sv. Antuna Padovanskog iz Zagreba krenula i pošiljka smrznute ribe koju je donirao zadarski „Cromaris“.

Slavonski Brod: Pomoć ukrajinskim izbjeglicama u suradnji s američkim Caritasom

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije se potpisivanjem memoranduma o razumijevanju s Hrvatskim Caritasom 1. lipnja 2022. uključio u pilot projekt Hrvatskog Caritasa i američkog Caritasa (Catholic Relief Service – CRS) za zbrinjavanje izbjeglica iz Ukrajine smještenih na području Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Caritas Banjolučke biskupije prikuplja pomoć za Ukrajinu

Caritas biskupije Banja Luka je, nakon napada Ruske Federacije na Ukrajinu i početka ratnih stradanja, razaranja i velikog izbjegličkog vala, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći po župama Banjolučke biskupije, izvijestili su iz Banjolučke biskupije.

Caritas Križevačke eparhije uputio pomoć Ukrajini

Vrijedna pošiljka pomoći namijenjena grkokatoličkom samostanu bazilijanaca u Lavovu, koji skrbi za veliki broj izbjeglica iz istočnog i ratom poharanog dijela Ukrajine upućena je u četvrtak 31. ožujka u tu zemlju, izvijestili su iz Križevačke eparhije.

Pomoć Poljskoga Caritasa Ukrajini

Poljski Caritas prikupio je dosad 83 milijuna zlota kojima preko Caritasa Spes i Caritasa Ukrajine dostavlja humanitarnu pomoć Ukrajini a osigurava i trajnu pomoć izbjeglicama u Poljskoj, istaknuto je u priopćenju te organizacije.